Vi leverer 365 dage om året ⚡ Levering indenfor 3 timer i hverdagene ved bestilling inden kl 16:00 i udvalgte områder (mandag kl. 10:00)⚡

Vi leverer 365 dage om året ⚡ Levering indenfor 3 timer i hverdagene ved bestilling inden kl 16:00 i udvalgte områder (mandag kl. 10:00)⚡

En buket til gavn for miljøet

Blomster fra blomstermark

hvad betyder blomster af miljøet for miljøet?

Der var engang en blomsterelsker og en computernørd.. 

Sådan starter historien om, det der i dag er flowering. Kærligheden til blomster, og den livsglæde de bringer med sig har altid været gennemgående. 

Men hvordan retfærdiggøres denne kærlighed til blomster i en branche, som i lang tid har været præget af spild og overskud, i en tid hvor miljø- og klimaspørgsmålet fylder mere end nogensinde før på den politiske dagsorden og i de private hjem? Det kalder på handling. 

Så hvordan kan vi sørge for smukke og unikke blomster, og hvordan kan vi forlænge deres levetid samt den kærlighed og livsglæde, som blomster bidrager til, uden at overbelaste den natur og det klima, som vi, og vores blomster, er dybt afhængige af? 

Det var tanker som disse, der blev spiren til Flowering, og ikke mindst dét der fuldender os og vores trang til at tage handling – nemlig Miljøbuketten. 

Flowering skulle ikke blot være en traditionel blomsterforhandler. Nej, det stikker langt dybere end det. Vi ville være med i kampen om en grønnere hverdag. 

Med det som udgangspunkt skabte vi Miljøbuketten, som i dag består af tre blomsterkomponenter – overskudsblomster, danske blomster og miljøcertificerede blomster. Alle blomstertyper, som tager hensyn til miljøet, og som sikrer at buketter kan købes og nydes med god samvittighed.

blomst med bi

buketter med god samvittighed - kan det overhovedet lade sig gøre?

Det korte svar er ja. 

For at vi på bedstevis kan undgå blomsterspild i blomsterindustrien, har vi eksklusive aftaler med blomstertranspotører, som sælger blomster til fysiske blomsterbutikker. I de fysiske blomsterbutikker er salget ofte mindre end lageret, hvilket betyder at ellers friske blomster ikke bliver solgt og derfor smidt ud, selvom friskheden er høj og potentialet stort.  Det overskud tager vi kærligt hånd om. 

En anden ting som sidestilles med miljø- og klimaspørgsmålet, er alt det CO2 som transport udleder. Derfor er det højt på prioritetslisten at vælge danskdyrkede blomster, således vi kan minimere transporten og CO2-udslippet fra jord til bord. De danske blomster kommer fra gartnerier, som naturligt – uden sprøjtegift og kunstgødning – dyrker deres blomster. 

Dog er der ingen fidus i at købe lokalt, hvis blomsterne er produceret i opvarmede drivhuse. En rose der er produceret i et opvarmet drivhus har faktisk fem gange højere CO2-udslip end en rose produceret i Kenya (inkl. transporten!). Netop det har vi for øje, når vi udvælger vores blomster. Ydermere suppleres vores miljøbuketter med blomster fra miljøcertificerede gartnerier. Gartnerierne gennemgår grundige undersøgelser, hvor alt fra deres brug af kunstgødning, sprøjtemidler og vandspild, til om de affaldssorterer og de ansattes arbejdsvilkår tjekkes. 

fra blomstermark til vores blomsterbinderi

Familien Andersens Gartneri

Nord for København ligger en af vores største blomsterleverandører og samarbejdspartner ‘Familien Andersens Gartneri’. Hos familien Andersens Gartneri bliver alle deres blomster produceret under åben himmel. Som online blomsterforhandler, får vi blomsterne direkte fra Familien Andersens Gartneri, hvor vi dernæst kreerer unikke miljøbuketter. 

Bakkeboden

Bevæger vi os længere nord på, ligger der endnu en skøn blomstermark fyldt med friske og farverige blomster. Blomstermarkens ejerkvinde er blomsterentusiasten Astrid, som sammen med hendes mand, ejer gården Bakkeboden. De planter og gror blomster helt naturligt uden sprøjtegift og kunstgødning under åben himmel. Astrid har denne sommer sørget for en stor del af vores danske blomster til vores unikke miljøbuketter, som vores blomsterelskende kunder har fået fornøjelsen af at nyde. 

Blomstermark i samarbejde med Flowering
Astrid, ejer af Bakkeboden
Bakkeboden Flowering
Astrid og Artin ved Bakkeboden

udforsk blomstermarken